Sisustussuunnittelu pelaajan huoneessa

Videopelien ystävät haluavat usein sisustaa huoneensakin peliteemaisesti. Ja kylläpä se onkin mukavaa, kun voi kavereiden kanssa kokoontua pelaamaan kun tunnelma on sisustuksenkin puolesta kunnossa. Sisustussuunnittelu on siis tässäkin mielessä tärkeää.  Nykyään pelaajat eivät ole pelkästään lapsia tai nörttejä, vaan suurin osa on heistäkin aikuisia!

Koko huone ei tarvitse välttämättä olla pelaamiseen pyhitetty, vaan siihen voi käyttää vaikka jonkin isomman tilan nurkkausta, johon voi kokoontua rauhassa joko perheen tai kavereiden kanssa – tai vaikka avian yksin.

Tässä artikkelissa kerromme hyviä ideoita pelihuoneisiin ja pelinurkkauksiin heille, jotka haluavat tunnelman kohdalleen peli-iltoja varten. 

Stereotypoioissa pelihuoneet ovat suunnattu pelkästään miehille, mutta näinhän ei asia ole. Niitä ei kannasta myöskään muutenkaan suunnata pelkästään toiselle sukupuolelle, vaan niissä tulisi kaikkien ja kaikenikäisten viihtyä.

Seinän sisustus

Pelihuoneen seinissä voi olla näkyvillä esimerkiksi lempparipelejäsi. Voit esimerkiksi kiinnittää pelien koteloita seinälle niin, etteivät kotelot ja kannet kärsi ripustustavasta. Pelien ja mahdollisten esineiden lisäksi seinään kannattaa miettiä valokuvatapettia, jonka aiheena ovat niin ikään pelit. Valokuvatapetteja on valmiinakin, mutta jotkin palvelut antavat sinun suunnitella sellaisen itse. 

Jos huoneesi on normaali suorakaiteen muotoinen, voit peittää valokuvatapetilla vaikkapa vain yhden seinän tietyllä aiheella. Toisen seinän voit täyttää jollakin toisella. Näin voit saada esimerkiksi moderneja pelejä ja retropelejä näkyville samaan tilaan kätevästi ja niin että se näyttää vielä kaiken lisäksi tyylikkäällä.

Pelihuoneiden ei tarvitse olla pelkästään digitaalista pelaamista varten, vaan siellä voidaan pelata aivan hyvin myös korttipelejä, shakkia, D & D -roolipelejä ja niin edelleen. Eikä siellä tarvitse välttämättä edes pelata lainkaan, vaan rentoutua monella muulla tavalla. Jos pelihuoneessa on kunnollinen äänentoisto, voit kuunnella samoilla laitteilla myös musiikkia tai sitten katsoa elokuvia. Usein näytötkin ovat pelihuoneissa laadukkaat!

Aikuisille ja lapsille

Pelihuoneet voivat olla paikkoja, joissa sekä lapset että aikuiset viihtyvät sekä tietenkin nuoriso. Siksi sen sisustussuunnittelu on tärkeää – sen tulee houkutella luokseen eikä vieraita tai perheenjäseniä pois sieltä.

Hieno ja hyvä pelihuone on siis sellainen, että se ei ole lainkaan nolo, kuten nuoremmat voisivat sanoa jos se on suunniteltu huonosti. Sen tulee kestää myös aikaa, joten seiniin ei kannata valita sellaista genreä tai peliä, joka vanhenee hyvin äkkiä videopelien kehittyessä huimaa vauhtia. SIinä mielessä retropelit ovat aina oiva valinta, koska niiden aika on aina.

Toki monen mielestä Super Mario voi olla jo liian kuuluisa ja tunnettu sekä kulunut hahmo pelihuoneen seinälle, joten kannattaa etsiä vähemmän käytettyjä pikselihahmoja 80-90- luvun videopeleistä.

Kuten sanoimme, pelihuone ei ole vain mancave, vaan parhaimmillaan kiinteä paikka asunnossa. Sen tulisi olla niin aikuisten kuin lastenkin paikka, jossa voi yhdessä pitää hauskaa. 

Poissa ovat ne ajat, jolloin vanhemmat pyrkivät saamaan lapsensa pois huonoja vaikutteita tuovien videopelien äärestä. Nyt vanhemmatkin pelaavat ja tutkimukset kertovat pelaamisen vaikuttavan motorisiin kykyihin, sekä kehittävän esimerkiksi englannin kielen taitoa.

Suunnittele siis toimiva pelihuone tai jokin muu tila tai nurkkaus, joka on pyhitetty pelaamiselle, videopeleille ja pelikulttuurille yleisesti. Siellä voit pelata yksin, perheen kanssa tai ystävien kanssa ja näin saada mahtavia muistoja hauskoista ja kiivaista pelisessioista. Pelaaminen on mukavaa, kehittävää ja hauskaa, joten miksipä emme juhlistaisi sitä omalla huoneella, jossa stiä on mukava harrastaa. Pelaaminen nimittäin on harrastus siinä kuin muutkin. Videopelit ovat niin suuri bisnes, että on turha odottaa sen loppuvan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.