Cosplay-meikkiin tärkeitä vinkkejä

Cosplay-meikki on tyystin erilaista, kuin arkipäivän meikkaus, mutta samalla se on myös paljon jännittävämpää – ehkä myös vapauttavampaakin, vaikka välttämättä helppoa se ei ole!

Tämä artikkeli kertoo perusasiat ja antaa hyviä neuvoja meikkiin heille, joita cosplay-harrastus erityisesti koskettaa. Cosplay-meikin tekeminen voi olla haasteellista ja sitä tuleekin harjoitella pitkään sekä hartaasti.  Alussa on kuitenkin järkevää varmistaa, että käytät oikeanlaisia tuotteita, sillä niiden avulla pystyt kokeilemaan erilaisia tyylejä ja luomaan itseesi erilaisia hahmoja.

Alussa kolme kohtaa kuntoon

Seuraavat vinkit auttavat cosplay meikin tekemisessä olennaisesti ja ne koskettavat alkutouhuja.

  • Puhdista lika ja epäpuhtaudet kasvoiltasi
  • Kosteuta iho jotta se pysyy terveenä
  • Pohjusta mattapintaisella pohjavoiteella, jonka päälle voit meikata kestävän meikin

Meikkivoiteessa ovat puolestaan omat vinkit: 

  • Nestemäinen meikkivoide saattaa antaa myös täyden peittävyyden. Se myös kosteuttaa ihoa
  • Jauhemainen meikkivoide imee ihosta ylimääräiset öljyt, joten saat mattapintaiset kasvot

Korostamisella saat huomiota haluttuihin kasvonpiirteisiin. Se auttaa viemään huomion pois muualta, josta saatat näin haluta. Käytä korostamisessa muutamia eri sävyjä. Niitä kokeilemalla löydät parhaat sävyt.

Cosplayn harrastajat menevät usein vikaan siinä, että he unohtavat häivyttää meikkinsä. Jos meikkiä ei häivytetä, näyttää meikki vähän oudolta myös cosplay-tyylissä. Häivyttäminen antaa luonnollisempaa ilmettä, mutta sinun ei tarvitse antaa periksi itse meikissä tämän vuoksi. Usko pois, hyvä häivytys helpottaa ja nopeuttaa lopputulosta.

Pidätkö isosilmäisistä animehahmoista? Jos haluat jäljitellä sitä, tee silmämeikki kunnolla. Hyvä pohja on tärkeä! 

Nestemäiset rajauskynät ovat yleensä jäljeltään dramaattisempia ja pitkäkestoisempia. Kääntöpuolena on se, että käden tulee olla tasainen kun niitä käyttää. Silmänrajauskyniä käyttämällä homma helpottuu.  Animelookissa silmien pitää olla intensiiviset.

Tuuheuttava ripsiväri voi tehdä sellaisen vaikutelman, joissa silmät näyttävät leveämmiltä. Tekoripset ovat toki hyvä vaihtoehto varsinkin animeilmeeseen, sillä niitä on eri kokoisia ja tyylisiä.  ,

Luomiväri on myös joskus oivallinen tapa ehostaa omaa cosplay-ilmettä. Luomiväreissä on tärkeää että varjot tulee sekoittaa hyvin ja tämä onnistuu laadukkailla luomivärien siveltimillä.

Cosplay-pukeutujilla on ongelmana usein se, että hahmoilla on vaaleammat kulmakarvat kuin niillä, jotka heitä esittävät. Tähän on keino – värjää kulmakarvat ensin kulmakynällä ja sen jälkeen sopivalla luomivärillä. 

Cosplayssa huulet näyttävät usein luonnollisilta, ja voi käydä mielessä ettei niitä ole meikattu. Niissä on usein käytetty kuitenkin ns. nude-huulipunaa, eli luonnollisen näköistä huulipunaa. Tämän ilmeen saa pikaisella kuorinnalla ja sen jälkeen laittamalla sopivan väristä huulipunaa sekä tarvittaessa hieman rajausta kynällä huulten ulkopinnoille.

Vartalolle ja kasvoille laadukasta maalia

Joskus tarvitaan vartalo- tai kasvomaalia ja tässä ei kannata luottaa halvimpiin mahdollisiin. Parhaita vaihtoehtoja näihin ovat yleensä nestemäiset tai jauhemaiset maalit. Ensiksi mainitut ovat helpompia käyttää, joskin niissä kuivuminen kestää. Se voi myös valua pois helpommin, kun hikoilet. Jauhemaalit kestävät kauemmin iholla, mutta vastaavasti niiden levittäminen on hitaampaa puuhaa. Nopeasti kuivuvaa jauhemaalia kannattaa yleensä laittaa ainakin kaksi kerrosta.

Viimeiseksi kaikkien muiden meikkien jälkeen, on järkevää vielä viimeistelllä hela hoito läpinäkyvällä puuterilla. Tai sitten suihkeella. Suihke on vaivaton tapa, sillä tarvitset vain pikaiset suihkaukset ja homma on siinä. Puuteri kuitenkin voi tehdä pehmeämmän lopputuloksen. Se on omiaan myös häivyttämään mahdolliset virheet joita meikissä tai kasvoilla vielä on. 

Vaikka tämä kaikki kuulostaa lähes turhan vaivalloiselta tai kalliilta, ei se sitä ole. Sitäpaitsi voit löytää tarjouksista halvalla tuotteita, joita olemme tässä maininneet. Cosplayssa ei kannata muutenkaan jättää asioita puolitiehen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.